Matsituationen

För oss har det varit en stor prioritering att äta tillsammans med Hilmer. Sen Hilmer började äta mat så har det hänt kanske 2-3 gånger (när vi varit hemma) att vi ätit själva på kvällen. 
Jag tror verkligen att det är viktigt att äta ihop med barn för att skapa en bra matsituation för dem, även om det självklart blir mindre lugnt för oss vuxna. 
För egen del är det en prioritering som är enkel att göra och jag uppskattar verkligen när hela familjen sitter ner och äter tillsammans. 

När det kommer till maten vill jag att det ska vara en positiv upplevelse för Hilmer. Han ska få äta det han vill och när han inte vill äta mer så ska det inte var något tjat. Nu har vi haft tur eftersom Hilmer äter bra men jag tror att barn äter när de är hungriga så även de gånger Hilmer inte ätit något så har det känts okej. 

Vi lagar ingen speciell mat till honom utan han får äta det vi äter och gillar han det inte så gör han inte. Flera saker som han ogillat från start har han till slut börjat äta så jag tror på att låta honom testa flera gånger.Hur tänker ni andra kring maten?

Kommentarer :

#1: Laura

Jag tänker ungefär lika som dig, även om det var svårt att hålla huvudet kallt då M hade en period när han vägrade så gott som all mat. Vi äter alltid tillsammans och jag försöker undvika att han ska få snacks mellan måltiderna så han ska äta bättre av maten som serveras. Har Hilmer någon favoritmaträtt?

Svar: Hilmer älskar korv, kött med sås och klyft potatis och pizza =D! Men han äter det mesta faktiskt. Han har haft 2 dagar då han inte åt så mycket men annars så äter han som sagt det mesta mer eller mindre.
Jennie

skriven

Kommentera inlägget här :