Första dagen själv på förskolan

Igår var Hilmer själv på förskolan i 2h, eller nej helt själv var han givetvis inte utan där fanns "alla barn" och hans goa pedagoger.

Jag började prata med Hilmer om att han skulle lämnas redan under onsdagen för att han skulle vara förberedd och på torsdag kväll innan han skulle sova sa han "jag vara själv förskolan imorgon. Mamma jobba. Hämta mig jobbat klart."
Det var så skönt att höra, han är så förståndig och det känns bra att man faktiskt kan förklara för honom vad som kommer hända.

Igår var han taggad till tårna på att få gå till förskolan och när vi väl var där och den orange förkolevästen var på så gav jag honom en kram och en puss innan han glatt gick till bordet där några av barnen åt frukt.

Efter en halvtimme fick jag en film på honom när han busade med en kompis i sandlådan och hela han var sådär sprudlande glad som bara han kan vara.

När jag städat i 2h här hemma var det äntligen dags att hämta hem honom. Det var ett stort ögonblick för mig :). Första hämtningen på förskolan <3!

Jag väntade ute i tamburen eftersom de satt och åt och gömde mig lite så han inte skulle se mig innan han tvättat sig. När han kom ut och såg mig blev han glad, gav mig en kram och sa "jag ätit med alla barnen, kom mamma" och så ville han visa.
När jag sa vi skulle gå hem höll han inte med men jag sa att han ska få komma tillbaks på måndag så då vinkade han till kompisarna och gav hans inskolningsfröken en kram.

Är så glad i hela kroppen över att han får gå just där, på Krusbäret <3! Jag märker på honom att han trivs och han känner sig redan trygg med pedagogerna vilket betyder att jag känner mig ännu mer trygg.

Nästa vecka kommer han gå lite längre dagar men fortfarande vara 3-4h så vi skyndar långsamt. Håller tummarna för att det ska fortsätta gå såhär bra.

Min stora kille på väg till förskolan :)

Kommentera inlägget här :