TBE vaccin och en stund i solen

Imorse tog vi en promenad bort till BVC för det var dags för Hilmer att få sin 3:e dos av TBE-vaccinet. Känns så skönt att denna sommaren inte behöva bli livrädd om en fästing sätter sig på honom. Vi bor på ett av Sveriges högrisk områden under sommaren och både jag och Johan är vaccinerade så att vaccinera Hilmer var självklart. 
Förra året fick han en fästing och en vecka efter det fick han feber. Som tur var så var det bara en olycklig slump att han blev sjuk just då och det berodde inte på fästingen men var rädsla var enorm just då.

Sprutan gick bra även om Hilmer denna gång blev lite ledsen innan det var klart. Efter fick han Skalmanplåster och ett klistermärke med Bamse och allt var glömt. 
Jag passade på att mäta honom när vi ändå var där och nu är han 95,5cm. Han växer som ogräs :).

När vi var klara gick vi hem och tog på oss solskydd för att sen ta tillvara på denna härliga vårdag. 
Var ute på lekplatsen på gården, grävde i sandlådan, åkte rutchkana och gungade. Babygungan var för liten för Hilmer nu så han skrapade i fötterna så det blev till att gunga på en stor gunga och det fixade han utan problem. Ibland glömmer jag att han är en stor kille nu.


Nu är vi inne igen och Hilmer sover så då ska jag passa på att fixa och dona lite här hemma. Att städa när man har en vild 2 åring är ju som att äta soppa med gaffel, jobbet tar aldrig slut och det finns alltid något som behöver göras. 

Kommentera inlägget här :