Öppna förskolan

Sen jag gick hem på föräldraledighet igen så har jag och Hilmer besökt öppna förskolan på måndagarna och Hilmer älskar det verkligen. Han är en ganska social kille och får möjligheten att leka och busa ihop med andra barn vilket jag tycker är väldigt viktigt. Det är givetis även roligt för mig som får chansen att träffa och prata med andra föräldrar som är hemma med sina barn. 
I närheten av där vi bor finns bara öppna förskolor genom kyrkan och jag tycker det är lite synd. Personligen tycker jag väldigt mycket om vår öppna förskola och de som håller i den är supergulliga men jag vet att det finns många som väljer att inte gå pga att de inte känner sig bekväma med just det kyrkliga. Jag förstår dem eftersom jag själv inte är troende och kan tycka att det känns fel att be böner och sjunga sånger om gud och jesus. Nu handlar det bara om några få vid sångsamlingen så för mig är det inga problem att "stå ut" men om man har en annan tro så blir det såklart väldigt fel.
Skulle gärna se att det fanns även ett kommunalt alternativ som gör att alla kan känna att de passar in och om jag bara kunde så skulle jag tycka det var roligt att dra igång en själv för öppna förskolor behövs och är viktiga för båda barn och föräldrar.
 
Hur som helst så är jag väldigt tacksam för att vi har en ÖF dit vi kan gå och där vi trivs, det förgyller helt klart våra måndagar.
Kommentarer :

#1: LindaViola - mamma till två!

Svea älskar också öppna förskolan (jag med för den delen). Tyvärr har vi en liten paus nu i och med att lillebror kom men annars här vi två dagar i veckan på kyrklig ÖF. Hos oss finns kommunala med men tycker inte dem är lika bra som den vi brukar gå på.

Det bästa med ÖF tycker jag är att barnen får en liknande miljö med förskola men att vi föräldrar är med i deras lärande och utveckling istället för pedagoger. Helt fantastiskt!

Svar: Bra att det finns alternativ ☺️. Vi har en i kommunen men ligger i utkanten så har man ingen bil är det svårt att ta sig dit.
Jag trivs väldigt bra på vår ÖF även om jag personligen gärna hade sluppit att be böner mm.
Men tänker även på att nu när vi har stora flyktingströmmar och det är viktigt att ha en samlingspunkt för föräldrar där religon inte spelar någon roll, där alla kan känna sig bekväma. Hade verkligen varit ett bra sätt för att få ett mer inkluderat samhälle.

Förstår att ni inte går dit nu. Vi började ju gå på sånt först efter att Hilmer blev 1 för innan fanns inte behovet då vi hade en ganska stor grupp mammor som sågs så mycket ändå.
Jennie

skriven

Kommentera inlägget här :