Äta smörgås

I våt matbok från BVC så fanns ett tips om "babysmörgås" som kort och gott var en dubbelsmörgås med leverpastej eller mjukost där man använde sig av tex formbröd utan kanter. När Hilmer var dryga 6 månader så testade vi att ge honom en sån men det höll på att sluta illa för vår kille älskar mat och han tryckte in hela i munnen så det bildades en stor degklump och vill inte ens tänka på om han hunnit svälja innan jag fått ut den.
Efter det vågade vi inte ge smörgås mer förrän vi pratade med vår BVC-sköterska på 7 månaders kontrollen. Hon sa att det är bättre att ge Hilmer små bitar med smörgås och bara några åt gången så han lär sig hantera det.
Vi har nu gjort detta vid några tillfällen och det går superbra. Han stoppar in dem och tuggar fint. Han har inte en enda gång satt i halsen och han tycker verkligen om att få äta själv.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Johanna

Vi gör likadant! Började med att skära i långa bitar men precis som för hilmer blev det för mkt deg i munnen. Så nu kör vi också små bitar. Dock är inte pinnsettgreppet så bra så ibland behövs lite hjälp ;) herregud så stora våra barn börjar bli! Äter macka nästan själv! :O

Svar: Ja jösses!!! Övning ger ju färdighet 👍. Tänk för 1 år sen då gick vi i väntans tider med våra magar och bara längtade mer och mer ☺️. Nu har de snart varit utanför magen lika länge som de var inne i magen ☺️.
Jennie

skriven

Kommentera inlägget här :