8 månaders mat

Igår testade vi en burk med köttbullar och grönsaker som är från 8 månader. 
Det var inte det lättaste för Hilmer förstod såklart inte att han behövde tugga utan svalde som vanligt och fick det jobbigt. Till slut la jag upp delade köttbullar framför honom för att han skulle få äta med händerna och då gick det bättre men när maten kom med skeden blev det för jobbigt. 
Tyckte så synd om honom för han såg verkligen besvärad ut och han som alltid ätit väldigt bra och med god aptit. Han åt jättebra igår med men det var inte med samma glädje och ivrighet. 
Antar att han behöver träna på att tugga maten som kommer på sked men de där köttbullarna kommer vi vänta lite med för vill inte förstöra hans matglädje.
Hur har ni andra gjort?Kommentarer :

#1: Hanna

Hur stora var bitarna? Oskar är ju också 8 månader snart och vi har pratat om att testa en sån burk. Blir spännande att se hur Oskar reagerar och agerar. Läskigt dock om de sätter maten i halsen..

Svar: Köttbullarna var väl dryga centimetern tror jag så delade jag dem på hälften eller 1/4. Tycker det var väldigt stort från 6 månadersburkarna där bitarna är som små riskorn. Ja det är lite läskigt men känns iaf skönt att vi har gått hlr och vet vad vi ska göra om han skulle sätta så illa i halsen att han inte klarar det själv. Oftast så löser de ju det själva men oerhört jobbigt att titta på utan att bli livrädd.
Jennie

skriven
#2: Helen

Filip fick kväljningar av bitar i burkmaten dom två första gångerna vi testade så vi övade på bitar som han får plocka själv. Ärtor, majskorn, mjukt päron och clementin skuret i små bitar. Det fnns även en fruktpure med äpplebitar, den gick bra direkt. Sen gick vi över till burkmat med bitar igen och då tyckte han om det :) slottsgrytan är en favorit för vår kille :) hoppas det går bättre nästa gång för er och Hilmer lär sig att man måste tugga när man blir matad med bitar. Inte lätt när det är nya konsistenser :)

Svar: Ja jag antar att övning ger färdighet =). Han får ju bitar ibland utav annat och det klarar han av men tror faktiskt det var just matandet som var problemet och skulle det inte fungera är det inte hela världen för då får han bara äta med händerna :). Vi ska försöka vidare men just köttbullarna var väldigt stora tycker jag. Ska bli spännande att se hur de andra burkarna är. Skönt att det gav med sig så fort för Filip :), hoppas Hilmer också är snabblärd.
Jennie

skriven

Kommentera inlägget här :