Sidokudde

Hilmer har fått en sidokudde av hans mormor som han ska ha när han ska sova.
Vi ville ha den främst för att kunna ha honom på sidan när han sover eftersom han kräks så mycket och sätter i halsen ibland. Jag vet att det inte ska vara någon fara men jag blir ändå orolig och tycker det är obehagligt när han vaknar och behöver hosta massa. Man ser tydligt att han också tycker det är jobbigt 😔. 

Vi kommer även använda den för att styra vilken sida han ligger på med huvudet då han har en favoritsida och vi vill inte att hans lilla huvud ska missformas. 


Han fick prova den förut och sov 3,5h så jag tror att den är godkänd, iaf när han fick sova på favoritsidan ☺️! 

Kommentarer :

#1: Anna

Sötaste bebisen i världen :D

Svar: Hehe 😍. Det brukar jag kalla honom men är ju ganska partisk 😉
Jennie

skriven
#2: Tanja

guud vad smart! En sån hade vi också behövt. Vår lille kille ligger gärna på sidan självmant så vi får rulla honom till ryggläge hela tiden. Var är den köpt?

Svar: Denna är köpt på babyland för 269:- (fri frakt) finns på lite andra ställen också, deltababy sidokudde heter den, kostar 259:- på de flesta sidor men då tillkommer frakt.
Jennie

skriven
#3: Laura

En sådan köpte vi också innan Mert föddes och visst är den bra! Tyvärr har den inte blivit använd så ofta för han gillar inte att sova med den och vi låter honom vara utan eftersom han inte brukar kräkas. Det finns tydligen två slags bebisar (i alla fall!): kräkbebisar och bajsbebisar. Våran hör definitivt till den senare sorten! :p

Svar: Haha Hilmer hör till bägge 😂!!!!
Jennie

skriven
#4: Emma

Åh vilken smart kudde! Är det vanligt att bebisar har en favoritsida som de sover på och att det kan påverka deras huvudform?

Svar: Vet inte hur vanligt det är men de rekommenderar att man styr dem lite så att de sover på bägge sidor. Hilmer vill dock inte sova och titta bort från oss ☺️, så vi hoppas att denna hjälper. Man får information från BVC om detta med huvudet :). Inte långt kvar nu för dig 😄👏
Jennie

skriven
#5: Josefin

En sån hade vi till Sigge också för hans bakhuvud blev lite platt. Han gillade att sova i den men när han blev lite mer rörlig så hasade han liksom ner i kudden och "satt fast" när han vaknade. Det verkade inte bekomma honom alls dock! Söta Hilmer ser ut att sova gott...

Svar: Det verkar som att den är mysig att sova med för de små. Va rädd att det skulle kännas obehagligt men det verkar onekligen vara tvärtom 😄!
Jennie

skriven
#6: Sanna

Kan rekommendera "Pandakudden" som förebygger skallasymmetri. Den har jag köpt till mitt barn som föds i november :) Dock måste man ju ändå vända barnets huvud som med vilken annan kudde som helst:)

Svar: Den har vi. Dock skulle jag inte låta honom sova på den på natten utan den får han ha i babygymmet och babysittern :).
Jennie

skriven

Kommentera inlägget här :